Een bijzonder jachthuis

Je vind deze bij de samenvloeing van de Třítrubecký en de Padrťský-beek (regio Pilsen) en werd aan het eind van de 19e eeuw gebouwd door Jerome Colloredo-Mansfeld. Het gebouw is ontworpen door de Weense architect.Het drie tompets Chateau ligt in het hart van de heuvels Brdy (60 km van Praha) aan de samenvloeiing van de Trirubecký (voorheen Cerny) en de Padrtsky-beek. In de jaren dertig verbleef president Tomáš Garrigue Masaryk hier voor een korte tijd.In de oorlog verbleven de duitsers hier.
Na 1948 bleef hij dienen als generaals en stamhoofden van zowel het ministerie van Defensie als de regering, en verwelkomde hij regelmatig de hoogste vertegenwoordigers van het Warschau Pact. Daarom bleef het ook intact. De meeste jachtcollecties die er waren werden verplaatst naar het nabijgelegen Dobris-kasteel.

En waar is het? De kortste en meest aangename route leidt van Strasice. Je kunt parkeren aan de rand van het bos op het kruispunt “Padrsky potok”. Vanaf hier leidt een pijl. De route loopt over een iets stijgende asfaltweg (geen verkeer).
Dus misschien eens wat anders als een kasteel😄 maar ook het gebergte is prachtig .