Toulovcovy Mastale met rotsen en bergen

Regio Pardubice Toulovcovy Mastale,


Hier vind je het natuurreservaat Toulovcovy Mastale is een van de meest interessante en pittoreske hoekjes van Tsjechië. In deze omgeving vindt u zandstenen rotsformaties Toulovcovy en Town Mastale.
Het natuurreservaat ligt in de districten Chrudim en Svitavy.
Het systeem van smalle kloven vormt een verborgen rotsstad die verweven is met een systeem van gangen, grotten en gaten met interessante namen zoals Keuken, Kelder, Muisgat of Bel.

Toulovcovy Mastale
De prachtige rotsen en bergen in Toulovcovy Mastale

Rotsen vormen de bovenste Krijtzandstenen van mariene oorsprong. Het gebied wordt doorkruist door bewegwijzerde paden en fietspaden. Vlak bij het gebied zijn de zogenaamde Gemeentelijke Maštale met rotsformaties Liščí doupě.

Op een zandstenen rotstoren, die op een heuvel op de linkeroever van de Prosečského potoka in de buurt van het dorp Zderaz in de richting van Nové Hrady staat, is een zandstenen sculptuur van een haas welke groter is dan levensgroot. Het standbeeld werd hier in 1880 gebouwd door de Novohrad-bosbouw Knölle ter ere van een dapper klein dier dat door moedige klimprestaties ontsnapte aan honingshonden.

Neem gelijk een ​​kijkje in het pijpenmuseum, bezoek het kasteel van Nové Hrady, het wielermuseum of beklim de nabijgelegen uitkijktoren van Toulovec.
Genoeg te doen voor een dagje genieten.