Waarom skiën in Tsjechie beter is als in Oostenrijk

Skiën in Tsjechië waarom? Tsjechie heeft veel te bieden aan liefhebbers van de bergen en de winter, of ze nu van sport, ontspanning of amusement houden. Als u gaat skiën in Tsjechie kunt kiezen uit skigebieden in het Reuzengebergte, Šumava, het Jeseníky gebergte, de Beskids of een van de andere berg gebieden in en nabij Tsjechië. Als u Skiën van de hellingen zat bent, kunt u uw ski’s voor langlaufen inruilen en langs de witte pistes gaan – veel Tsjechische skigebieden hebben ook uitstekende omstandigheden voor langlaufen.


Skiën in Tsjechie: Špindlerův Mlýn

De stad en het skigebied Špindlerův Mlýn is te vinden in Noord-Bohemen, in het Reuzengebergte. Het is een van de belangrijkste Tsjechische skigebieden en heeft 6 stoeltjesliften en 11 skiliften met een totale lengte van 27 km. De meeste pistes zijn ook uitgerust met sneeuwkanonnen. Er zijn snowparks en een U-ramp, een skischool, snowtubing en 90 km langlauf routes. En wat is er te doen als u het skiën beu bent? Vrijwel alles! Špindlerův Mlýn heeft alle voorzieningen om u optimaal van uw vakantie te laten genieten. Er zijn winkels, wellnesscentra en plekken om ’s avonds iets te drinken.

Špindlerův Mlýn
(Bron: bergfex)

Skiën in Tsjechie: Klínovec


Skiën in Tsjechie: Klínovec een ultramodern skigebied in het Krušné-gebergte, ligt in het noordwesten van Tsjechië, vlakbij de kuuroorden Jáchymov en Karlovy Vary. Samen met het Duitse Fichtelberg-resort vormt het de InterSkiregion Fichtelberg-Klínovec, het grootste skigebied in het Krušné-gebergte. De resorts zijn met elkaar verbonden door een gratis skibus. Klínovec heeft de modernste overdekte stoeltjesliften en skiliften. De Jáchymov-piste is 3 km lang en tot 100 m breed, waardoor het een van de langste en breedste skipistes van het land is. Freestyle-fans kunnen genieten van het plaatselijke Funpark met zijn reeks obstakels en jumps, en langlaufers kunnen daar ook genieten.

(bron: snow-online)

Skiën in Tsjechie: Dolní Morava

Het skigebied Dolní Morava bevindt zich in de vallei van het dorp Dolní Morava nabij de top van Kralický Sněžník, op de grens van Oost-Bohemen en Moravië. De lokale afdalingen zijn enkele van de beste die in het land te vinden zijn. Er zijn twee stoeltjesliften met 4 zitplaatsen, vier skiliften, een kinderskipark, de langste bobsleebaan van het land, een rodelbaan en nog veel meer winterplezier. Bijzonder opmerkelijk is de amusementsbaan met steile bochten en terreingolven en eindigend in lange tunnels, die elementen van moderne Olympische evenementen zoals boardcross, skicross en freestyle combineert; deze unieke attractie is te vinden in het onderste deel van de U Slona-skipiste. En langlaufers zullen niet ontbreken. Er zijn ongeveer 60 km aan banen rond Králický Sněžník en verbonden met de belangrijkste Jeseníky-skiroute. Het startpunt van de geprepareerde langlaufloipes is de Slaměnka cottage op de top van de Sněžník stoeltjeslift. Niets kan echter tippen aan de ervaring van het beklimmen van de unieke uitkijktoren genaamd de Sky Walk.

(bron jeseniky.net)

Dit waren de 3 meest populaire ski gebieden om te gaan skiën in Tsjechie