Pinnen in Tsjechie geld besparende tips!

Bij het pinnen in Tsjechie moet je rekening houden met verschillende dingen wat je flink wat geld kan besparen hier je beste tips:

Voor degene die dit nog niet weten over pinnen uit de muur en/of in de winkels. Trek je geld uit de muur doe dit dan WITHOUT CONVERSION. (linksonder) Dit scheelt veel geld door welke bank er wisselt. (zie foto groene pijl)

pinnen
Pinnen without conversion

Nog een paar tips voor het pinnen in tsjechie:

Pin grote bedragen want elke transactie kost je geld, en tegenwoordig rekenen de meeste Tsjechische banken ook geld bovenop op de Nederlandse bank (dus dubbele kosten)
Ga je pinnen in de winkel in Tsjechie kijk dan of het bedrag in kronen staat.
Staat het in euro’s druk dan op het RODE knopje en het veranderd in kronen. (zie volgende foto)
Doe je dit niet dan heb je een zeer slechte koers en scheelt het je veel geld.

Kijk altijd goed uit bij het pinnen dat er niemand over je schouder mee kijkt. Beter ook even je hand over je andere hand bij het invoeren van de pin code.

Kijk uit bij vrijstaande pin apparaten want die staan er meestal niet om jullie een dienst te bewijzen maar om er zelf een stuk beter van te worden aangezien die de jackpot aan transactie kosten rekenen. Dus beter alleen bij de bekende banken pinnen en niet vergeten om without conversion te pinnen.

Wanneer zijn de banken open in Tsjechie?

De meeste banken in Tsjechië zijn geopend van s’morgens 9.00 tot 17.00. Houd er echter rekening mee dat ze tussen 12.00 en 13.00 uur meestal gesloten kunnen zijn voor het middageten.

Succes bij het pinnen in Tsjechie!

Ps. Vrijwel in winkels in Tsjechie kun je betalen met pin.

De Koers bekijken:

Wil je graag de koers bekijken of even snel omrekenen hoeveel een kroon in euro is of juist andersom?

Kijk dan even op onze KROON EURO pagina hieronder.

https://tsjechietips.nl/kroon-euro/