Tsjechische Kroon in Euro omrekenen

Hoe

De Kroon is de munteenheid van Tsjechië, een land in Centraal-Europa met een rijke cultuur en geschiedenis. Als je naar Tsjechië reist, is het handig om te weten hoeveel Euro’s je kunt krijgen voor je Tsjechische Kroon.

Om de waarde van de Kroon in Euro om te rekenen, heb je een valutakoers nodig. Dit is een getal dat aangeeft hoeveel Euro’s je kunt krijgen voor één Tsjechische Kroon. De valutakoers kan verschillen afhankelijk van het tijdstip waarop je de omrekening doet, omdat de waarde van de Tsjechische Kroon kan fluctueren ten opzichte van de Euro.

Hoe reken ik van euro naar CZK om?

Gelukkig hebben we een handige omreken tool waarmee je gemakkelijk de waarde van de Tsjechische Kroon in Euro kunt omrekenen. Voer het bedrag in Tsjechische Kroon in en onze tool zal de waarde in Euro weergeven. Zo weet je precies hoeveel geld je kunt uitgeven tijdens je reis. Onze tool gebruikt altijd de meest actuele valutakoers, zodat je zeker bent dat je de juiste waarde krijgt.

Probeer het nu uit en ontdek hoeveel Euro’s je kunt krijgen voor je Tsjechische Kroon! Als je ook de waarde van andere valuta’s wilt omrekenen, kun je onze tool ook gebruiken voor de Amerikaanse Dollar, de Britse Pond, en de Japanse Yen. Klik op de link naar onze omreken tool en probeer het nu uit!

“Eenvoudig omrekenen van Tsjechische Kroon naar Euro met onze tool”

kroon euro
Tsjechische kronen briefjes en munten
  • Wist je dat de kroon in Tsjechie de česká koruna heet?
  • Wist je dat De afkorting Kč is.
  • Wist je dat CZK de muntcode is.
  • Wist je dat De kroon sinds 1993 bestaat als de officiële munteenheid van Tsjechië.  
  • Wist je dat De Tsjecho-Slowaakse kroon was de officiële munteenheid tot de splitsing van het land in 1993. De koers Tsjechische kroon is stabiel te noemen.  Aan het begin van 2001 werd de Tsjechische kroon steeds sterker ten opzichte van de euro.
  • Wist je dat er 100 tot 1000 keer “kroon in euro” maandelijks op google gezocht wordt
  • Wist je dat Ze stopten met de 10 en 20 cent munten in 2003 en de 50 cent in 2008
  • Wist je dat In 2018 werd er een munstuk ter waarde van CZK 100 miljoen gerealiseerd bij de Tsjechische Munt. Met een diameter van meer dan een halve meter is deze Tsjechische munt de op één na grootste ter wereld.