Het Zleby Park

Het Zleby Park ( Midden -B) bij Kutná Hora staat bekend om zijn unieke witte hertenteelt. Op het terrein zie je witte hertenrassen, roofdieren en uilen. Er zijn ook moeflons, watervogels en andere dieren.
Het Žleby Park ligt in het kasteelpark, op ongeveer 10 minuten lopen van het kasteel Zleby. Dit is in 1998 opgezet om de witte herten die hier worden gehouden te presenteren. Op dit moment zijn er ongeveer 80 witte herten in het wildreservaat. Je kunt van mei tot eind september een kleine kudde witte herten in het voerbereik zien wanneer je de vitrine bezoekt over een afstand van ongeveer 10-15 meter.


Je kunt ook een tentoonstelling van roofvogels en uilen in het Žleby gebergte bekijken. Na het voeden van witte herten volgt een demonstratie van roofdieren en uilen. De hier gehouden roofvogels vliegen dicht bij de bezoekers. De demonstratie wordt aangevuld met een commentaar op de natuur, het leven van roofdieren en het reddingsstation.

Voorbeelden van roofvogels en witte hertenvoeding
Mei, juni, september – alleen op zaterdag, zondag en feestdagen om 12:00 en 15:30 uur.
Juli, augustus – elke dag behalve maandag om 12:00 en om 15:30 uur.

Andere soorten wild omvatten everzwijnen, moeflons, damherten, sika’s, reeën en wilde kalkoenen. Waterwild wordt vertegenwoordigd door witte ooievaars, grijze reigers, grote aalscholver, zwanen of grote ganzen.

Het gebied omvat ook het Lipec Rescue Station voor gehandicapte dieren uit het wild. Bezoekers kunnen leren over het werk van het reddingsstation, de dieren die naar ons toekomen en hoe de dieren in het wild te helpen.

Gezinnen met kinderen zullen hier een rustige plek vinden voor rust en amusement. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin, terwijl volwassenen kunnen ontspannen met een kop koffie. Er zijn moderne toiletten in de omgeving en de hele toegang is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.