Een mooie wandeltip bij Praag

Een wandeltip bij Praag is de natuurlijke parel Prokopske údolí. (Prokop Valley) Het is een van de mooiste plekken in Praag en is een frequente bestemming voor veel bezoekers. Het natuurpad is een van de meest gewilde locaties dankzij zijn natuurlijke fenomenen en attracties. Naast meren, steengroeven en rotsachtige ontsluitingen, biedt de vallei een toevluchtsoord voor rust en ontspanning.Een vallei, waarvan de kloof tot 70 meter diep reikt.
Steile kalkstenen rotsen, verlaten steengroeven en donkere grotten die de overblijfselen van prehistorische dieren en mensen verbergen ,dit is slechts een korte lijst van de bezienswaardigheden van deze fascinerende plek. Sinds 1978 is dit gebied beschermd door de wet.


Het pittoreske rotsachtige meer heeft een totale oppervlakte van 25 aren, is 106 m lang, 26 breed en 10 m diep, wat voorheen een steengroeve was die ondergelopen is na stopzetting winning.
Er loopt ook een educatieve route door de Prokop-vallei, die de geïnteresseerde mensen informeert over de geschiedenis, fauna en flora van de unieke geologische plaats aan de zuid-westelijke rand van Praag.

Het pad begint in de wijk Praag-Butovice, vanwaar het uitkomt op de heuvel van Butovický hradiště met uitzicht op de Hemrov-rots (de overblijfselen van een onderzeese vulkaan), en daalt vervolgens af naar de Prokop-vallei, waar het aansluit op het natuurpad Řeporyje-Hlubočepy.

Kortom deze wandeltip in praag is toch wel de 1 van de dingen die je niet mag missen bij een bezoek aan deze mooie stad.